Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elma, elmalı, pasta, pastası, tarifi

Elmalı Pasta Tarifi Elma Pastası Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Pasta Tarifi Elma Pastası Tarifi




Elma Pastası Tarifi Malzemeler

2 Adet elma

1 Çay kaşığı tarçın

1 Su bardağı tozşeker

1 Su bardağı yoğurt

4 Su bardağı un

125 gr margarin

3 adet yumurta

1 Çay kaşığı karbonat

Hazırlanışı

Elmalrın kabuklarını soyduktan sonra bir kabın içine rendeleyin

Üzerine tarçın ve bir çorba kaşığı tozşekerini katıp iyice karıştırın

Ayrı bir kabın içinde, oda sıcaklığında erimiş margarin, yoğurt, yumurta ve arta kalan tozşekerlerini birlikte karıştırın

Üzerine unu ve karbonat tozunu ekleyip yoğurun

Hamuru, kulak memesi kıvamını alana dek yoğurmaya devam edin

10 dakika kadar hamuru dinlendirin

Bir tart kalıbını veya yuvarlak tepsiyi yağlayın ve üzerine un serpin

Hamuru yağlanmış tepsiye döşeyin

Üzerine elmelı harcı yayarak koyun

Orta ısılı fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin

Fırından çıktıktan sonra soğutmaya bırakın

Dilimleyip servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla

Elmalı Pasta Tarifi Elma Pastası Tarifi

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Pasta Tarifi Elma Pastası Tarifi




Elmalı Pasta Tarifi Elma Pastası Tarifi

Malzemeler

1 Yumurta

150 gr Tereyağ

100 gr Toz Şeker

250g Un

½ Paket Kabartma Tozu

1 Paket Vanilya

6 Tane Orta Boy Elma

Kreması İçin Malzemeler:

750 ml Sıvı Krema (Schlagsahne)

1 Paket Vanilyalı Puding

1 Paket Vanilya

60 gr Toz Şeker (Kullandığınız Puding Şekersiz İse 120g Şeker Kullanın)

40 gr Badem Kırığı

Hazırlanışı

1 yumurta, 150 g tereyağr, 100 gr şeker önce yoğrulur

Sonra 250 gr un, yarım paket kabartma tozu, 1 paket vanilya katılır, kurabiye hamuru gibi bir hamur yoğrulur Eğer hamur ele çok yapışıyorsa biraz daha un eklenebilir

Bu hamur 28 cm’lik kelepçeli kalıbın hem altına, hem kenarlarına döşenir resimdeki gibi

6 orta boy elma yıkanır, soyulur, ince ince doğranır hamurun üstüne yerleştirilir resimdeki gibi

750 ml sıvı krema (Schlagsahne), 1 paket vanilyalı puding tozu, 1 paket vanilya, 120 g şeker kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir Kaynadıktan sonra ocaktan alınır

Elmaların üzerine dökülür, üzeri düzlenir

En son üzerine badem kırığı serpilir, resimdeki gibi

Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir (1 saat civarında pişecek) Pasta tamamen soğuduktan sonra kesilecek, sıcakken kesilirse akabilir!


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.