![]() |
Peynirli Pohça Böreği Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Pohça Böreği Nasıl YapılırPeynirli Pohça Böreği nasıl yapılır ![]() Malzemeler : 1 su bardağı süt 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz Alabildiğince un Hamura süslemek için: 150 grmargarin Yarım çay bardağı sıvıyağ Üzerine: 1 adet yumurta sarısı İçine: 200 grbeyaz peynir Maydanoz Tarif : Geniş bir kapta sütü, yumurtayı, yağı, tuzu ve unu iyice karıştırınız ![]() Malzemeler özleşene ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurunuz ![]() Hamuru ceviz büyüklüğünde 12 eşit parçaya ayırınız ![]() Bu hamurları tek tek açınız ![]() Üzerlerini margarin ve sıvıyağ karışımından sürünüz ![]() Açtığınız hamurları üçer üçer ve üst üste dizin ve 4 adet hamur grubu elde ediniz ![]() Yaklaşık yarım saat bu şekilde bekletiniz ![]() Daha sonra hamurları daha büyük bir yufka olacak şekilde açınız ![]() Açtığınız 4 Adet yufkayı tek tek bohça şeklinde katlayınız ![]() Yaklaşık yarım saat bekletiniz ![]() Orta incelikte açınız ![]() Yufkayı dört parça olacak şekilde kesiniz ![]() Parçaların ortasına peynir ve maydonoz karışımından koyunuz ![]() Bohça şeklinde kapatınız ![]() Üzerlerine yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürünüz ![]() Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında böreklerin üzeri pembeleşene kadar servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|