![]() |
Peynirli Pohça Böreği Nasıl Yapılır
Peynirli Pohça Böreği nasıl yapılır. Peynirli Pohça Böreği tarifi Malzemeler : 1 su bardağı süt 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz Alabildiğince un Hamura süslemek için: 150 grmargarin Yarım çay bardağı sıvıyağ Üzerine: 1 adet yumurta sarısı İçine: 200 grbeyaz peynir Maydanoz Tarif : Geniş bir kapta sütü, yumurtayı, yağı, tuzu ve unu iyice karıştırınız. Malzemeler özleşene ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurunuz. Hamuru ceviz büyüklüğünde 12 eşit parçaya ayırınız. Bu hamurları tek tek açınız. Üzerlerini margarin ve sıvıyağ karışımından sürünüz. Açtığınız hamurları üçer üçer ve üst üste dizin ve 4 adet hamur grubu elde ediniz. Yaklaşık yarım saat bu şekilde bekletiniz. Daha sonra hamurları daha büyük bir yufka olacak şekilde açınız. Açtığınız 4 Adet yufkayı tek tek bohça şeklinde katlayınız. Yaklaşık yarım saat bekletiniz. Orta incelikte açınız. Yufkayı dört parça olacak şekilde kesiniz. Parçaların ortasına peynir ve maydonoz karışımından koyunuz. Bohça şeklinde kapatınız. Üzerlerine yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürünüz. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında böreklerin üzeri pembeleşene kadar servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.