![]() |
Çilekli Şarlot Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilekli Şarlot TarifiÇilekli Şarlot Tarifi Malzemeler 2 Adet yumurtanın sarısı 1 Çorba kaşığı şeker 3 Yaprak jelatin 1 Su bardağı koyu kıvamlı çilek suyu 1 Su bardağı kremşanti 1 Paket hazır pandispanya Hazırlanışı Yumurtanın sarılarını ve 1 çorba kaşığı şekeri derin bir kaba alın ![]() Mikserle çırparak kabartın ![]() Ayrı bir kapta çok az sıcak suyla eritilmiş 3 adet yaprak jelatini 1 su bardağı koyu kıvamlı çilek suyuyla karıştırın ![]() Sonra bu karışımı yumurtalı karışımın üzerine ekleyin ![]() Tahta bir spatula yardımı ile ağır ağır karıştırın ![]() Klipsli bir kek kalıbının içine 1 santim kalınlığında kestiğiniz pandispanyayı yerleştirin ![]() Üzerine hazırladığınız krem şantili karışımı ekleyin ![]() Pasta bıçağı ile üzerini düzleyin ![]() Buzlukta donana kadar bekletin ![]() Dilerseniz üzerine jöle sürün ve dilimleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|