Çilekli Şarlot Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli Şarlot TarifiÇilekli Şarlot Tarifi Malzemeler 2 Adet yumurtanın sarısı 1 Çorba kaşığı şeker 3 Yaprak jelatin 1 Su bardağı koyu kıvamlı çilek suyu 1 Su bardağı kremşanti 1 Paket hazır pandispanya Hazırlanışı Yumurtanın sarılarını ve 1 çorba kaşığı şekeri derin bir kaba alın Mikserle çırparak kabartın Ayrı bir kapta çok az sıcak suyla eritilmiş 3 adet yaprak jelatini 1 su bardağı koyu kıvamlı çilek suyuyla karıştırın Sonra bu karışımı yumurtalı karışımın üzerine ekleyin Tahta bir spatula yardımı ile ağır ağır karıştırın Klipsli bir kek kalıbının içine 1 santim kalınlığında kestiğiniz pandispanyayı yerleştirin Üzerine hazırladığınız krem şantili karışımı ekleyin Pasta bıçağı ile üzerini düzleyin Buzlukta donana kadar bekletin Dilerseniz üzerine jöle sürün ve dilimleyerek servis yapın ![]() |
|
|
|