![]() |
Çilekli Şarlot Tarifi
Çilekli Şarlot Tarifi Malzemeler 2 Adet yumurtanın sarısı 1 Çorba kaşığı şeker 3 Yaprak jelatin 1 Su bardağı koyu kıvamlı çilek suyu 1 Su bardağı kremşanti 1 Paket hazır pandispanya Hazırlanışı Yumurtanın sarılarını ve 1 çorba kaşığı şekeri derin bir kaba alın. Mikserle çırparak kabartın. Ayrı bir kapta çok az sıcak suyla eritilmiş 3 adet yaprak jelatini 1 su bardağı koyu kıvamlı çilek suyuyla karıştırın. Sonra bu karışımı yumurtalı karışımın üzerine ekleyin. Tahta bir spatula yardımı ile ağır ağır karıştırın. Klipsli bir kek kalıbının içine 1 santim kalınlığında kestiğiniz pandispanyayı yerleştirin. Üzerine hazırladığınız krem şantili karışımı ekleyin. Pasta bıçağı ile üzerini düzleyin. Buzlukta donana kadar bekletin. Dilerseniz üzerine jöle sürün ve dilimleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.