Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hasbahçe, pastası, tarifi

Hasbahçe Pastası Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hasbahçe Pastası Tarifi




Hasbahçe Pastası Tarifi

Malzemeler

2 Dilim 18 santimlik pandispanya 300 gr pasta kreması

300 gr krem şanti

250 gr çeiştli meyveler (muz, kivi, ananas, frambuaz vs)

50 gr şurup

Süslemek için :

100 gr bitter çikolata

300 gr çeşitli meyve (üzüm, incir, kivi, ananas, frambuaz, muz karışımı)

Hazırlanışı

1 Dilim pandispanyanın üzerini dilediğiniz bir şurupla hafifçe nemlendirin

Krem şanti ve pasta kremasını bir kapta karıştırın

Çok hafif donana kadar buzdolabında bekletin

Şurupla ıslattığınız pandispanyanın üzerine bir miktar koyup, yayın

Üzerine dilimlenmiş meyveleri koyun

Meyvelerin üzerine krema sürün

İkinci dilim pandispanyayı üzerine kapatın

Üzerini kremalı karışım ile düzgünce kaplayın

Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin

Çikolatayı benmari usulü eritin, soğumaya bırakın ama donmamasına dikkat edin(içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtarak ve eriyene kadar sürekli karıştırarak)

Kekin çevresini, kekin yüksekliğinde kesilmiş ve çevresini tamamen saran yağlı kağıt ile kaplayın

Kekin üzerine erittiğiniz çikolatayı dökün

Çikolata donduktan sonra çevresindeki yağlı kağıdı dikkatli bir biçimde çıkarın

Pastanın üzerini çeşitli meyve dilimleri ile süsleyip, servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla

Hasbahçe Pastası Tarifi

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hasbahçe Pastası Tarifi




Hasbahçe Tarifi

Malzemeler

Pandispanya malzemesi :

5 Adet yumurta

15 Su bardağı un

Yarım paket kabartma tozu

Krema malzemesi :

1 Su bardağı süt

Yarım su bardağı tozşeker

1 Tatlı kaşığı un

1 Adet yumurta

1 Yemek kaşığı margarin

2 Adet muz

Süsleme için :

Arzu edilen meyve çeşitleri (kivi, armut, elma, kayısı, vişne, kiraz vs)

Hazırlanışı

Yumurta sarılarını ve şekerin yarısını bir kapta karıştırarak ısıtın

Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar haline gelinceye kadar çırpıp, kalan şekeri yavaş yavaş ilave edin

Yumurta aklarını ve sarılarını karıştırıp, un ve kabartma tozunu ekleyin

Düz bir tepsi içine yağlı kağıt yayıp, karışımı ince bir kat halinde dökün

200 derecede ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin

Krema için tencerede süt, şeker, un ve yumurtayı karıştırıp, kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin

Ocaktan alıp, margarini ekleyerek kremayı hazırlayın

Pandispanyanın üzerine kremayı dökün

Muzları bütün olarak kremanın üzerine yerleştirin

Pandispanyayı yağlı kağıt yardımıyla rulo şeklinde sarın

Bu ruloyu 8 dilime ayırıp, servis tabaklarına yerleştirin

Üzerlerini dilediğiniz meyvelerle süsleyip, servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.