ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Hasbahçe Pastası Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=931841)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:11 PM

Hasbahçe Pastası Tarifi
 

Hasbahçe Pastası Tarifi

Malzemeler

2 Dilim 18 santimlik pandispanya 300 gr pasta kreması

300 gr krem şanti

250 gr çeiştli meyveler (muz, kivi, ananas, frambuaz vs..)

50 gr şurup

Süslemek için :

100 gr bitter çikolata

300 gr çeşitli meyve (üzüm, incir, kivi, ananas, frambuaz, muz karışımı)

Hazırlanışı

1 Dilim pandispanyanın üzerini dilediğiniz bir şurupla hafifçe nemlendirin.

Krem şanti ve pasta kremasını bir kapta karıştırın.

Çok hafif donana kadar buzdolabında bekletin.

Şurupla ıslattığınız pandispanyanın üzerine bir miktar koyup, yayın.

Üzerine dilimlenmiş meyveleri koyun.

Meyvelerin üzerine krema sürün.

İkinci dilim pandispanyayı üzerine kapatın.

Üzerini kremalı karışım ile düzgünce kaplayın.

Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.

Çikolatayı benmari usulü eritin, soğumaya bırakın ama donmamasına dikkat edin.(içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtarak ve eriyene kadar sürekli karıştırarak)

Kekin çevresini, kekin yüksekliğinde kesilmiş ve çevresini tamamen saran yağlı kağıt ile kaplayın.

Kekin üzerine erittiğiniz çikolatayı dökün.

Çikolata donduktan sonra çevresindeki yağlı kağıdı dikkatli bir biçimde çıkarın.

Pastanın üzerini çeşitli meyve dilimleri ile süsleyip, servis yapın.



Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:11 PM

Hasbahçe Pastası Tarifi
 

Hasbahçe Tarifi

Malzemeler

Pandispanya malzemesi :

5 Adet yumurta

1.5 Su bardağı un

Yarım paket kabartma tozu

Krema malzemesi :

1 Su bardağı süt

Yarım su bardağı tozşeker

1 Tatlı kaşığı un

1 Adet yumurta

1 Yemek kaşığı margarin

2 Adet muz

Süsleme için :

Arzu edilen meyve çeşitleri (kivi, armut, elma, kayısı, vişne, kiraz vs.)

Hazırlanışı

Yumurta sarılarını ve şekerin yarısını bir kapta karıştırarak ısıtın.

Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar haline gelinceye kadar çırpıp, kalan şekeri yavaş yavaş ilave edin.

Yumurta aklarını ve sarılarını karıştırıp, un ve kabartma tozunu ekleyin.

Düz bir tepsi içine yağlı kağıt yayıp, karışımı ince bir kat halinde dökün.

200 derecede ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin.

Krema için tencerede süt, şeker, un ve yumurtayı karıştırıp, kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin.

Ocaktan alıp, margarini ekleyerek kremayı hazırlayın.

Pandispanyanın üzerine kremayı dökün.

Muzları bütün olarak kremanın üzerine yerleştirin.

Pandispanyayı yağlı kağıt yardımıyla rulo şeklinde sarın.

Bu ruloyu 8 dilime ayırıp, servis tabaklarına yerleştirin.

Üzerlerini dilediğiniz meyvelerle süsleyip, servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.