![]() |
Ümit Usta Açma Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ümit Usta Açma TarifiAÇMA Ümit Usta 1 kilo un 50 gram yaşmaya (kış aylarında 70 gr) 150 gram Teremyağ 70 gram sıvıyağ 75 gram tozşeker 25 gram tuz Üzeri için: 2 adet yumurta sarısı 2 çorba kaşığı sıvıyağ Çörekotu Elediğimiz unun ortasını açıp, tuzu, tozşekeri, sıvıyağı ve yaşmayayı koyalım ![]() Yarım su bardağı ılık su ilave edip, mayayı elimizle ufalaya ufalaya eritelim ![]() Üzerini bir miktar unla kapayıp, 3-5 dakika bekletelim ![]() Hamuru aldığı kadar ılık su ile yoğuralım ![]() Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarladıktan sonra, bir karış boyunda dört parmak eninde yayalım ![]() Bir tatlı kaşığı dolusu Teremyağını de hamurun üstüne sürüp, önce kendi etrafında burkup, sonra da yuvarlak daire şekline getirelim ![]() Önceden yağladığımız tepsiye dizip, ılık bir ortamda açmalar mayalanıp da şişinceye kadar bekletelim ![]() Sıvıyağla çırptığımız yumurta sarılarını sürüp, bir miktar da çörek otu serpelim ![]() Önceden ısıttığımız fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirelim ![]() Not: Hamurun mayalanma süresi, bulunduğunuz ortamdaki sıcaklığa bağlıdır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|