![]() |
Tarçınlı Üzümlü Çörek Pratik Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarçınlı Üzümlü Çörek Pratik Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme ÖnerileriTarçınlı Üzümlü Çörek Pratik Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri ![]() Malzemeler: Hamur için: 5,5 su bardağı un 42 gr yaş maya + 1 küp şeker 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 50 gr hamur işi margarin 1 tutam tuz 3 adet küp şeker 2 yumurta (1 yumurtanın sarısı üzeri için ayrılacak) Hamuru yoğurmak için 1 su bardağı kadar un İç harcı için: tarçın ve 1,5 su bardağı kuru üzüm araya sürmek için 1-2 yemek kaşığı margarin Yapılışı: 1- Yaş mayayı 1 su bardağı ılık su ile birlikte bir kaseye alın, içine 1 adet kesme şeker atarak mayayı suyun içinde elinizle ezin ![]() 2- Sütü ocakta hafifçe ısıtın, içine kalan şekerleri ekleyerek şekerleri eritin ![]() 3- Yoğurma kabına 5,5 su bardağı unu alın ![]() ![]() 4- Sütü, tuzu, yumurtaları ve margarini ekleyerek kaptan ayrılan yumuşak bir hamur yoğurun ![]() 5- Hamuru iki parçaya bölün ve üzerine bir örtü örterek 15 dakika kadar dinlendirin ![]() 6- Fırını 180 dereceye ısıtın ![]() ![]() 7- Hamuru dikdörtgen şeklinde açın margarin ile üzerini hafifçe yağlayın ![]() ![]() 8- Hamuru size bakan kısmından tutarak rulo yapın ![]() ![]() 9- Yağlı kağıt serilmiş ve hafifçe yağlanmış fırın tepsisine çörekleri aralıklarla dizin ![]() ![]() 10- Çöreklerin üzerine ayırdığınız yumurta sarısını fırça yardımıyla sürün ![]() 11- 180 derece fırında çörekler kızarıp şişinceye kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|