ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tarçınlı Üzümlü Çörek Pratik Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=931482)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:11 AM

Tarçınlı Üzümlü Çörek Pratik Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri
 

Tarçınlı Üzümlü Çörek Pratik Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:
Hamur için:
5,5 su bardağı un
42 gr yaş maya + 1 küp şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
50 gr hamur işi margarin
1 tutam tuz
3 adet küp şeker
2 yumurta (1 yumurtanın sarısı üzeri için ayrılacak)
Hamuru yoğurmak için 1 su bardağı kadar un
İç harcı için:
tarçın ve 1,5 su bardağı kuru üzüm
araya sürmek için 1-2 yemek kaşığı margarin
Yapılışı:
1- Yaş mayayı 1 su bardağı ılık su ile birlikte bir kaseye alın, içine 1 adet kesme şeker atarak mayayı suyun içinde elinizle ezin. (maya bir süre sonra köpürüp kabarmaya başlatacak)
2- Sütü ocakta hafifçe ısıtın, içine kalan şekerleri ekleyerek şekerleri eritin.
3- Yoğurma kabına 5,5 su bardağı unu alın. Ortasına çukur açarak mayalı suyu dökün.
4- Sütü, tuzu, yumurtaları ve margarini ekleyerek kaptan ayrılan yumuşak bir hamur yoğurun.
5- Hamuru iki parçaya bölün ve üzerine bir örtü örterek 15 dakika kadar dinlendirin.
6- Fırını 180 dereceye ısıtın. Böldüğünüz hamurun bir parçasını tezgaha alarak unlayın ve yoğurun.
7- Hamuru dikdörtgen şeklinde açın margarin ile üzerini hafifçe yağlayın. Üzerini kaplayacak kadar tarçın ve kuru üzüm serpin.
8- Hamuru size bakan kısmından tutarak rulo yapın. Ruloyu 2-3 cm aralıklarla kesin.
9- Yağlı kağıt serilmiş ve hafifçe yağlanmış fırın tepsisine çörekleri aralıklarla dizin. Ayırdığınız hamurada aynı işlemleri uygulayın.
10- Çöreklerin üzerine ayırdığınız yumurta sarısını fırça yardımıyla sürün.
11- 180 derece fırında çörekler kızarıp şişinceye kadar pişirin.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.