![]() |
Tarçınlı Üzümlü Çörek Pratik Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri
Tarçınlı Üzümlü Çörek Pratik Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: Hamur için: 5,5 su bardağı un 42 gr yaş maya + 1 küp şeker 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 50 gr hamur işi margarin 1 tutam tuz 3 adet küp şeker 2 yumurta (1 yumurtanın sarısı üzeri için ayrılacak) Hamuru yoğurmak için 1 su bardağı kadar un İç harcı için: tarçın ve 1,5 su bardağı kuru üzüm araya sürmek için 1-2 yemek kaşığı margarin Yapılışı: 1- Yaş mayayı 1 su bardağı ılık su ile birlikte bir kaseye alın, içine 1 adet kesme şeker atarak mayayı suyun içinde elinizle ezin. (maya bir süre sonra köpürüp kabarmaya başlatacak) 2- Sütü ocakta hafifçe ısıtın, içine kalan şekerleri ekleyerek şekerleri eritin. 3- Yoğurma kabına 5,5 su bardağı unu alın. Ortasına çukur açarak mayalı suyu dökün. 4- Sütü, tuzu, yumurtaları ve margarini ekleyerek kaptan ayrılan yumuşak bir hamur yoğurun. 5- Hamuru iki parçaya bölün ve üzerine bir örtü örterek 15 dakika kadar dinlendirin. 6- Fırını 180 dereceye ısıtın. Böldüğünüz hamurun bir parçasını tezgaha alarak unlayın ve yoğurun. 7- Hamuru dikdörtgen şeklinde açın margarin ile üzerini hafifçe yağlayın. Üzerini kaplayacak kadar tarçın ve kuru üzüm serpin. 8- Hamuru size bakan kısmından tutarak rulo yapın. Ruloyu 2-3 cm aralıklarla kesin. 9- Yağlı kağıt serilmiş ve hafifçe yağlanmış fırın tepsisine çörekleri aralıklarla dizin. Ayırdığınız hamurada aynı işlemleri uygulayın. 10- Çöreklerin üzerine ayırdığınız yumurta sarısını fırça yardımıyla sürün. 11- 180 derece fırında çörekler kızarıp şişinceye kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.