Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmekpasta, hamur, işleri, keten, tarifleri, tohumlu

Keten Tohumlu Ekmek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keten Tohumlu Ekmek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri






3/4 - 2 bardak un
1/4 bardak kepekli un
1 paket (7gr) aktif kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 bardak süt (1 çay bardağı)
1/4 bardak su
3 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı tereyağ
1 büyük yumurta
1/4 bardak keten tohumu
üzerine sürmek için: 1 yemek kaşığı erimiş tereyağ
Yapılışı:

Büyük bir kapta 1 bardak un, kepekli unun hepsini, mayayı ve tuzu karıştırın
Süt, su, bal ve tereyağı ısıtın, 50C civarına gelince ocaktan alın ve unlu karışıma yavaş yavaş ekleyin
Elektrikli karıştırıcınızda 2dk, orta ayarda karıştırın Arada bir durdurup kenarlarını da içine eklemeyi ihmal etmeyin
Yumurta, keten tohumu ve yarım bardak unu da ekleyip 2dk daha karıştırıcının yüksek hızıyla karıştırın
Hafif unlanmış bir yere alıp, elastik bir hal alana kadar (8 - 10dk) yoğurun Üzerini kapatıp 10dk dinlenmeye alın
Hamuru 20cmx30cm boyutunda bir dikdörtgen olacak şekilde merdaneyle açın Kısa kısmından başlayarak sıkı sıkı sarın Uçlarını bastırarak kapatıp, rulonun altına koyun ve 20cm boyundaki ekmek pişirme kalıbına koyup, esintisiz, ılık bir ortamda iki katına çıkana kadar bekletin (1 - 15 saat olabilir bu bekleme)
Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 30 - 35dk pişirin Kalıptan çıkartıp soğutma teli üzerine alın Üzerine erimiş tereyağ sürün
Afiyet olsun!

alıntı


Alıntı Yaparak Cevapla

Keten Tohumlu Ekmek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keten Tohumlu Ekmek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




KIYMALI AÇMA BÖREK Malzemeler

1 yumurta

1 'er çay bardağı ayçiçeği yağı ve yoğurt

1 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu

4 su bardağı un

İç harç için

3 soğan

250 gram kıyma

2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Tuz, karabiber

KIYMALI AÇMA BÖREK TARİFİ

Hamur açmak için 3'er yemek kaşığı un ve buğday nişastası Hamur aralarını yağlamak için 100 gram tereyağı Yumurta, yağ, yoğurt, tuz, sirke ve kabartma tozunu bir kaba alın Unu ekleyip yoğurun Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika bekletin Soğanları soyup kıyın Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve kıymayı kavurun Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın Un ve buğday nişastasını bir kapta harmanlayın Tereyağını eritin Hamuru 12 eşit bezeye ayırın Bezelerin üzerlerine nişastalı un serperek oklava ile tek tek tepsi büyüklüğünde açın 35-40 cm çapındaki bir tepsiyi yağlayın 6 yufkayı fırın tepsisine aralarına eritilmiş yağ sürerek üst üste dizin Kıymalı harcı üzerine yayın Kalan 6 yufkayı aralarına yağ gezdirerek kıymalı harcın üzerine dizin Dışa sarkan kenarları içe doğru kıvırın Kalan tereyağı donmuşsa tekrar eritip son yufkanın üzerine sürün Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin Dilimleyip serv


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.