ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Keten Tohumlu Ekmek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=931462)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:14 AM

Keten Tohumlu Ekmek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
 



3/4 - 2 bardak un
1/4 bardak kepekli un
1 paket (7gr) aktif kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 bardak süt (1 çay bardağı)
1/4 bardak su
3 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı tereyağ
1 büyük yumurta
1/4 bardak keten tohumu
üzerine sürmek için: 1 yemek kaşığı erimiş tereyağ
Yapılışı:

Büyük bir kapta 1 bardak un, kepekli unun hepsini, mayayı ve tuzu karıştırın.
Süt, su, bal ve tereyağı ısıtın, 50C civarına gelince ocaktan alın ve unlu karışıma yavaş yavaş ekleyin
Elektrikli karıştırıcınızda 2dk, orta ayarda karıştırın. Arada bir durdurup kenarlarını da içine eklemeyi ihmal etmeyin
Yumurta, keten tohumu ve yarım bardak unu da ekleyip 2dk daha karıştırıcının yüksek hızıyla karıştırın
Hafif unlanmış bir yere alıp, elastik bir hal alana kadar (8 - 10dk) yoğurun. Üzerini kapatıp 10dk dinlenmeye alın
Hamuru 20cmx30cm boyutunda bir dikdörtgen olacak şekilde merdaneyle açın. Kısa kısmından başlayarak sıkı sıkı sarın. Uçlarını bastırarak kapatıp, rulonun altına koyun ve 20cm boyundaki ekmek pişirme kalıbına koyup, esintisiz, ılık bir ortamda iki katına çıkana kadar bekletin (1 - 1.5 saat olabilir bu bekleme)
Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 30 - 35dk pişirin. Kalıptan çıkartıp soğutma teli üzerine alın. Üzerine erimiş tereyağ sürün
Afiyet olsun!

...alıntı...


Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:14 AM

Keten Tohumlu Ekmek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri
 

KIYMALI AÇMA BÖREK Malzemeler

1 yumurta

1 'er çay bardağı ayçiçeği yağı ve yoğurt

1 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu

4 su bardağı un

İç harç için

3 soğan

250 gram kıyma

2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Tuz, karabiber

KIYMALI AÇMA BÖREK TARİFİ

Hamur açmak için 3'er yemek kaşığı un ve buğday nişastası Hamur aralarını yağlamak için 100 gram tereyağı Yumurta, yağ, yoğurt, tuz, sirke ve kabartma tozunu bir kaba alın. Unu ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika bekletin. Soğanları soyup kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve kıymayı kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Un ve buğday nişastasını bir kapta harmanlayın. Tereyağını eritin. Hamuru 12 eşit bezeye ayırın. Bezelerin üzerlerine nişastalı un serperek oklava ile tek tek tepsi büyüklüğünde açın. 35-40 cm çapındaki bir tepsiyi yağlayın. 6 yufkayı fırın tepsisine aralarına eritilmiş yağ sürerek üst üste dizin. Kıymalı harcı üzerine yayın. Kalan 6 yufkayı aralarına yağ gezdirerek kıymalı harcın üzerine dizin. Dışa sarkan kenarları içe doğru kıvırın. Kalan tereyağı donmuşsa tekrar eritip son yufkanın üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyip serv



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.