![]() |
Ev Yapımı Grissini Ekmek Çubukları Tarifleri Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Yapımı Grissini Ekmek Çubukları Tarifleri Nasıl YapılırEv Yapımı Grissini Ekmek Çubukları Tarifleri Nasıl Yapılır ![]() Malzemeler: 3 su bardağı + ¼ su bardağı un 1 su bardağı su 3 yemek kaşığı sıvıyağ 1,5 yemek kaşığı kurumaya 1 tatlı kaşığı tuz 2 adet küp şeker Üzeri için: 1 adet yumurtanın beyazı (fırça ile grisinilerin üzerine sürülecek) Yarım çay bardağı susam Yarım çay bardağı çörekotu Yapılışı: 1- 1 su bardağı ılık suyu büyük bir kaseye alın ![]() ![]() ![]() 2- Derin bir yoğurma kabına unu dökün, elinizle ortasına çukur açarak mayalı suyu ve tuzu ilave edin ![]() ![]() ![]() 3- Hamurdan bir beze yapın üzerini elinizle nemlendirip ılık su ile ıslattığınız bir bez örtün ![]() 4- 30 dakika mayaladıktan sonra unladığınız tezgaha alıp hafifçe yoğurun ve 2 bezeye bölün ![]() 5- Merdaneyle yarım santim kalınlığında açın ve pizza bıçağı yardımıyla 1 santim kalınlığında dilimleyin ![]() 6- Hamur çubuklarını unlu tezgahta biraz yuvarlayın ![]() ![]() ![]() 7- 200 derece önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika kadar pişirin ![]() 8- Pişen grisinileri fırından alın, soğuyunca servis yapın ![]() Devamı için: http://mutfaksirlari ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|