![]() |
Ev Yapımı Grissini Ekmek Çubukları Tarifleri Nasıl Yapılır
Ev Yapımı Grissini Ekmek Çubukları Tarifleri Nasıl Yapılır http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 3 su bardağı + ¼ su bardağı un 1 su bardağı su 3 yemek kaşığı sıvıyağ 1,5 yemek kaşığı kurumaya 1 tatlı kaşığı tuz 2 adet küp şeker Üzeri için: 1 adet yumurtanın beyazı (fırça ile grisinilerin üzerine sürülecek) Yarım çay bardağı susam Yarım çay bardağı çörekotu Yapılışı: 1- 1 su bardağı ılık suyu büyük bir kaseye alın. İçine 2 adet küp şekeri ve 1,5 yemek kaşığı mayayı atıp elinizle karıştırın. 15 dakika kadar mayanın aktive olup köpürmesi için dinlendirin. 2- Derin bir yoğurma kabına unu dökün, elinizle ortasına çukur açarak mayalı suyu ve tuzu ilave edin. 7-8 dakika hamuru yoğurun. (hamur çok sert olacak arada elinizi hafifçe ıslatıp nemlendirebilirsiniz.) 3- Hamurdan bir beze yapın üzerini elinizle nemlendirip ılık su ile ıslattığınız bir bez örtün. 4- 30 dakika mayaladıktan sonra unladığınız tezgaha alıp hafifçe yoğurun ve 2 bezeye bölün. 5- Merdaneyle yarım santim kalınlığında açın ve pizza bıçağı yardımıyla 1 santim kalınlığında dilimleyin. 6- Hamur çubuklarını unlu tezgahta biraz yuvarlayın. Üzerine 1 yumurta beyazını fırça yardımıyla sürün. Susam ve çörekotu serpin. 7- 200 derece önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika kadar pişirin. (kenarları hafifçe kızaracak) 8- Pişen grisinileri fırından alın, soğuyunca servis yapın. Devamı için: http://mutfaksirlari.com/ev-yapimi-g...#ixzz232wlV500 |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.