Kayseri Yağlaması Nasıl Yapılır |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayseri Yağlaması Nasıl YapılırKayseri Yağlaması nasıl yapılır Malzemeler: 1 paket kuru maya veya 1 küp yaş maya 1 çay bardağı süt 1 su bardağı ılık su 1 çay kaşığı toz şeker Un (yaklaşık 5 bardak) Tuz 400 gram kıyma 2 orta boy soğan 2 rendelenmiş domates 1 biber Tuz, toz kırmızı biber 1 çay bardağı sıcak su 3 kaşık tereyağı üzeri için: Sarımsaklı yoğurt Yapılışı: Tereyağını eritin, soğanları kavurun, kıymayı ekleyip ara sıra karıştırın İnce kıyılmış biberleri ekleyinç en son domatesi ve sıcak suyu ekleyin kısık ateşte pişirin Tuz ve toz biberi ekleyip ateşten alın Yaş maya kullanacaksanız ılık suyun içine şeker ve mayayı ekleyip eritin Kuru maya kullanacaksanız böyle bir işleme gerek yok Tuzu, şekeri, suyu, mayayı, sütü bir kaba alın, yavaş yavaş unu ekleyip yoğurun Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp servis tabağı büyüklüğünde incecik açın Hamurun üzerini örtün kurumasın Açtığınız hamurları sacta veya yağsız teflon tavada arkalı önlü pişirin Pişen hamurların üzerine kıymalı harçtan bir kaşık ekleyip üst üste koyun 4 parçaya bölüp sarımsaklı yoğurtla beraber servis yapın alıntı |
|