ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kayseri Yağlaması Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=931437)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:18 AM

Kayseri Yağlaması Nasıl Yapılır
 

Kayseri Yağlaması nasıl yapılır

Malzemeler:

1 paket kuru maya veya 1 küp yaş maya

1 çay bardağı süt

1 su bardağı ılık su

1 çay kaşığı toz şeker

Un (yaklaşık 5 bardak)

Tuz

400 gram kıyma

2 orta boy soğan

2 rendelenmiş domates

1 biber

Tuz, toz kırmızı biber

1 çay bardağı sıcak su

3 kaşık tereyağı

üzeri için:

Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:

Tereyağını eritin, soğanları kavurun, kıymayı ekleyip ara sıra karıştırın.

İnce kıyılmış biberleri ekleyinç en son domatesi ve sıcak suyu ekleyin kısık ateşte pişirin.

Tuz ve toz biberi ekleyip ateşten alın.

Yaş maya kullanacaksanız ılık suyun içine şeker ve mayayı ekleyip eritin.

Kuru maya kullanacaksanız böyle bir işleme gerek yok.

Tuzu, şekeri, suyu, mayayı, sütü bir kaba alın, yavaş yavaş unu ekleyip yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp servis tabağı büyüklüğünde incecik açın.

Hamurun üzerini örtün kurumasın.

Açtığınız hamurları sacta veya yağsız teflon tavada arkalı önlü pişirin.

Pişen hamurların üzerine kıymalı harçtan bir kaşık ekleyip üst üste koyun. 4 parçaya bölüp sarımsaklı yoğurtla beraber servis yapın.

alıntı




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.