Mahlepli Açma Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mahlepli Açma Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme ÖnerileriMahlepli Açma Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri ![]() Malzemeler: 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine) 1 su bardağı süt (200gr) 1,5 çay bardağı sıvıyağ yarım paket yaş maya Yarım çay bardağı tozşeker (50 gr) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı mahlep 4 su bardağı un Üzeri için: susam Şekillendirmek için: 2 yemek kaşığı kadar margarin Yapılışı: 1- Sütü hafifçe ısıtın (parmak yakmayacak sıcaklıkta), içine toz şekeri ve mayayı ekleyerek maya ve şeker eriyinceye kadar karıştın 5-6 dakika kadar bekleyin![]() 2- İçine maya ve şeker kattığınız ılık sütü, kalan tüm hamur malzemesi ile yoğurma kabına alın Mikserinizin hamur yoğurma ucunu takarak hamur tamamen toplanana kadar yoğurun![]() 3- toparlanan hamurun üzerini öreterek 50 dereceye ısıttığınız fırına alın Hamuru 1 saat kadar kabartın![]() 4- Kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın ve hafifçe unlayarak bezeler yapın ![]() 5- Elinize biraz margarin sürerek bezeleri rulo yapın Bir tarafından döndürerek biraz burun ve sarın![]() 6- Tüm bezelere aynı işlemi yaptıktan sonra fırın tepsisine aralıklarla dizin 40 dakika daha 50 derece ısıtılmış fırında kabartın![]() 7- Kabaran açmaları fırından alın, üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün ve susam serpin Fırını 180 dereceye ayarlayın![]() 8- Fırın ısınınca açmaları fırına verin üzeri tamamen kızarıncaya kadar fırınlayın ![]() mutfaksırları |
|
|
|