![]() |
Mahlepli Açma Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri
Mahlepli Açma Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine) 1 su bardağı süt (200gr) 1,5 çay bardağı sıvıyağ yarım paket yaş maya Yarım çay bardağı tozşeker (50 gr) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı mahlep 4 su bardağı un Üzeri için: susam Şekillendirmek için: 2 yemek kaşığı kadar margarin Yapılışı: 1- Sütü hafifçe ısıtın (parmak yakmayacak sıcaklıkta), içine toz şekeri ve mayayı ekleyerek maya ve şeker eriyinceye kadar karıştın. 5-6 dakika kadar bekleyin. 2- İçine maya ve şeker kattığınız ılık sütü, kalan tüm hamur malzemesi ile yoğurma kabına alın. Mikserinizin hamur yoğurma ucunu takarak hamur tamamen toplanana kadar yoğurun. 3- toparlanan hamurun üzerini öreterek 50 dereceye ısıttığınız fırına alın. Hamuru 1 saat kadar kabartın. 4- Kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın ve hafifçe unlayarak bezeler yapın. 5- Elinize biraz margarin sürerek bezeleri rulo yapın. Bir tarafından döndürerek biraz burun ve sarın. 6- Tüm bezelere aynı işlemi yaptıktan sonra fırın tepsisine aralıklarla dizin. 40 dakika daha 50 derece ısıtılmış fırında kabartın. 7- Kabaran açmaları fırından alın, üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün ve susam serpin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. 8- Fırın ısınınca açmaları fırına verin üzeri tamamen kızarıncaya kadar fırınlayın. mutfaksırları |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.