![]() |
Köylü Böreği Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köylü Böreği Nasıl YapılırKöylü Böreği nasıl yapılır ![]() Malzemeler : 6 adet yufka Üzerine : 3 adet yumurta 200 gr süt 100 gr tereyağı veya margarin 50 gr yoğurt Harcı için : 100 gr taze fasulye 100 gr havuç Yarım demet taze soğan 5 adet sivri biber Yarım demet maydanoz 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kırmızı biber Tarif : Taze fasulye, taze soğan ve sivri biberi ince kıyınız ![]() Havucu kazıyıp, rendeleyiniz ![]() Küçük bir tencereye yağdan 2 çorba kaşığı alınız ![]() Sebzeleri sıvı yağda karıştırarak kavurunuz ![]() Karabiber, kırmızı biber ve tuzu ekleyip, iç harcını hazırlayınız ![]() Hazırladığınız harcı altı eşit parçaya bölünüz ![]() Düz bir zemin üzerine ilk yufkayı seriniz ![]() Üzerine harcı eşit miktarda yayın ve ucundan kıvırmaya başlayarak rulo yapınız ![]() Daha sonra içe doğru kıvırarak gül haline getiriniz ![]() Yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştiriniz ![]() İkinci yufkanın da içine harcını koyup ucundan kıvırmaya başlayarak rulo yapınız ![]() Gül şeklinde sardığınız ilk yufkanın etrafına sarınız ![]() Tüm yufkaları bu şekilde bitiriniz ![]() Yumurta, süt, eritilip soğutulmuş tereyağı veya margarin ve yoğurdu karıştırıp, böreğin üzerine dökünüz ![]() 150 oC' li fırında 20 dk ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|