![]() |
Lezzetli Patatesli Sosyete Mantısı Tarifi Patatesli Sosyete Mantısı Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lezzetli Patatesli Sosyete Mantısı Tarifi Patatesli Sosyete Mantısı Nasıl YapılırLezzetli Patatesli Sosyete Mantısı Tarifi Patatesli Sosyete Mantısı Nasıl Yapılır ![]() Malzemeler: 2 adet yufka 3 adet orta boy patates 1 adet orta boy soğan 1 yemek kaşığı tereyağı tuz karabiber kırmızıbiber Fırınlarken kullanmak için: 2 yemek kaşığı tereyağı 1 litre su 1 adet et bulyon 1 büyük kase yoğurt 2 diş sarımsak Yapılışı: 1- Patatesleri kabuklarıyla birlikte haşlayın ve soyarak küçük parçalar halinde doğrayın ![]() 2- Tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını alın ve soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar soteleyin ![]() ![]() 3- Yufkalarınızı üçgen şeklince 4 eşit parçaya bölün ![]() ![]() 4- Hazırladığınız börekleri fırın tepsisine dizin, açılmamaları için 1’er kürdan takın ve üzerlerine 2 yemek kaşığı tereyağını paylaştırın ![]() ![]() 5- Tencereye 1 litre suyu alın, içine 1 adet et bulyonu atın ve kaynatın ![]() 6- Fırından çıkan böreklerinizi kaynayan et suyuna atın ve 1 dakika kadar suyu çekmesini bekleyin ![]() 7- Suyunu çeken börekleri servis tabağına alın, üzerine sarımsaklı yoğurt ve isteğe göre yağda yakılmış kırmızı biber dökerek servis yapın ![]() mutfaksirlari |
![]() |
![]() |
|