![]() |
Böğürtlenli Pandispanya Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Böğürtlenli Pandispanya TarifiBöğürtlenli Pandispanya Tarifi Malzemeler 3 Yaprak jelatin Yarım limonun suyu 600 gr böğürtlen 100 gr labne paynir 5 Çorba kaşığı tozşeker 1 Su bardağı süt 1 Çorba kaşığı kirsch veya böğürtlen likörü 2 Çorba kaşığı böğürtlen şurubu 1 Adet pandispanya (ikiye bölünmüş) Pudra şekeri Hazırlanışı Jelatinleri sıcak suyun içine koyun ![]() Kaşık yardımıyla karıştırıp, eritin ![]() Yarım limonun suyunu jelatinle karıştırın ![]() Böğürtlenleri 250 gramını mikserde püre haline getirin ![]() Böğürtlen püresini labne peyniri ve tozşekerle karıştırın ![]() Erittiğiniz jelatini de bu karışıma ekleyin ![]() Sütün içine kirsch veya böğürtlen likörü ve böğürtlen şurubu koyup, karıştırın ![]() Pandispanyayı böğürtlen şuruplu likörlü sütle ıslatın ![]() Pandipanyaların aralarına böğürtlen püreli krem peyniri yayın ![]() Pastayı bu şeklide 3 saat buzdolabında bekletin ![]() Kreması donmuş pastanın üzerine kalan böğürtlenleri sıralayın ![]() Pudra şekeri serpiştirip, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|