ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Böğürtlenli Pandispanya Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=931333)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:36 AM

Böğürtlenli Pandispanya Tarifi
 

Böğürtlenli Pandispanya Tarifi

Malzemeler

3 Yaprak jelatin

Yarım limonun suyu

600 gr böğürtlen

100 gr labne paynir

5 Çorba kaşığı tozşeker

1 Su bardağı süt

1 Çorba kaşığı kirsch veya böğürtlen likörü

2 Çorba kaşığı böğürtlen şurubu

1 Adet pandispanya (ikiye bölünmüş)

Pudra şekeri

Hazırlanışı

Jelatinleri sıcak suyun içine koyun.

Kaşık yardımıyla karıştırıp, eritin.

Yarım limonun suyunu jelatinle karıştırın.

Böğürtlenleri 250 gramını mikserde püre haline getirin.

Böğürtlen püresini labne peyniri ve tozşekerle karıştırın.

Erittiğiniz jelatini de bu karışıma ekleyin.

Sütün içine kirsch veya böğürtlen likörü ve böğürtlen şurubu koyup, karıştırın.

Pandispanyayı böğürtlen şuruplu likörlü sütle ıslatın.

Pandipanyaların aralarına böğürtlen püreli krem peyniri yayın.

Pastayı bu şeklide 3 saat buzdolabında bekletin.

Kreması donmuş pastanın üzerine kalan böğürtlenleri sıralayın.

Pudra şekeri serpiştirip, servis yapın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.