![]() |
Mantarlı Börek Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Börek Nasıl YapılırMantarlı Börek nasıl yapılır ![]() Malzemeler : 250 gr mantar 2-3 çorba kaşığı ayçiçekyağı 3 adet sivribiber 1 adet domates 4 çorbakaşar peyniri rendesi 1 adet yumurta 1 adet yumurtanın akı 75 gr margarin 1 su bardağından 1 parmak eksik süt 3 adet yufka tuz, karabiber, susam Tarif : Ön hazırlık olarak mantarları yıkayıp 10 dk ![]() ![]() Küçük küçük doğrayıp, 2-3 kaşık ayçiçek yağında sote ediniz ![]() Mantarlar bıraktıkları suları çekince küçük küçük doğranmış sivribiberleri, 2-3 dk ![]() ![]() 2 dk ![]() ![]() Tavayı ateşten alınız ![]() Mantarlı malzeme ılındığında rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip, iyice harmanlayalım ![]() Diğer tarafta çukur bir kapta 1 yumurta ve 1 yumurtanın akını çırpınız ![]() Sütü, eritip ılıttığımız margarini ekleyip,karıştırmaya devam ediniz ![]() İlk yufkayı düz bir zemine serelim ![]() Yumurtalı harçtan üzerine sürünüz ![]() Yufkanın yarısını diğer yarısının üzerine kapatalım ![]() Yarım daire şekline gelen yufkayı 6 eşit üçgene bölünü ![]() Her üçgen parçanın geniş tarafına mantarlı harçtan bir miktar koyalım ![]() İki tarfını hafifçe içe doğru katlayanız ![]() Döndürüp rulo şeklinde saralım ![]() Hafifçe yağlanmış tepsiye diziniz ![]() Üzerine yumurta sarısı sürünüz ![]() Susam serpiniz ![]() Önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirerek, servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|