![]() |
Mantarlı Börek Nasıl Yapılır
Mantarlı Börek nasıl yapılır. Mantarlı Börek tarifi Malzemeler : 250 gr mantar 2-3 çorba kaşığı ayçiçekyağı 3 adet sivribiber 1 adet domates 4 çorbakaşar peyniri rendesi 1 adet yumurta 1 adet yumurtanın akı 75 gr margarin 1 su bardağından 1 parmak eksik süt 3 adet yufka tuz, karabiber, susam Tarif : Ön hazırlık olarak mantarları yıkayıp 10 dk. limonlu suda bekletelim. Küçük küçük doğrayıp, 2-3 kaşık ayçiçek yağında sote ediniz. Mantarlar bıraktıkları suları çekince küçük küçük doğranmış sivribiberleri, 2-3 dk. sonra ise tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri, tuzu, karabiberi tavaya aktaralım. 2 dk. kadar kavurunuz. Tavayı ateşten alınız. Mantarlı malzeme ılındığında rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip, iyice harmanlayalım. Diğer tarafta çukur bir kapta 1 yumurta ve 1 yumurtanın akını çırpınız. Sütü, eritip ılıttığımız margarini ekleyip,karıştırmaya devam ediniz. İlk yufkayı düz bir zemine serelim. Yumurtalı harçtan üzerine sürünüz. Yufkanın yarısını diğer yarısının üzerine kapatalım. Yarım daire şekline gelen yufkayı 6 eşit üçgene bölünü. Her üçgen parçanın geniş tarafına mantarlı harçtan bir miktar koyalım. İki tarfını hafifçe içe doğru katlayanız. Döndürüp rulo şeklinde saralım. Hafifçe yağlanmış tepsiye diziniz. Üzerine yumurta sarısı sürünüz. Susam serpiniz. Önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirerek, servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.