Kapama - Eskişehir'den Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kapama - Eskişehir'den Yemek TarifleriKapama 1 bütün tavuk 3 su bardağı pirinç 2 çorba kaşığı tereyağı 4 5 su bardağı tavuk suyu Tuz, karabiber 1 Tavuğu temizleyip yıkayın Bir tencereye alıp 4 bardak su ekleyin ve tavuğu haşlayın Pişince, suyunu süzerek başka bir kaba alın Tavuğu iri parçalara ayırın 2 Pirinci tuzlu sıcak suda 15 dakika bekletin İyice yıkayıp süzün Karnıyarık tenceresinde tereyağını kızdırın Pirinci ilave edip şeffaşlaşıncaya kadar kavurun Tavuk suyuna su ekleyerek 4 5 su bardağına tamamlayın Pirince ekleyip tuz serpin ve pilavı pişirin 3 Pilavı fırın tepsisine alın Üzerine tavuk parçalarını yerleştirip fırına verin Tavuklar kızarıncaya kadar pişirin![]() |
|
Kapama - Eskişehir'den Yemek Tarifleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kapama - Eskişehir'den Yemek TarifleriKapama ![]() |
|
|
|