ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kapama - Eskişehir'den Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=931112)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 09:59 PM

Kapama - Eskişehir'den Yemek Tarifleri
 

Kapama

1 bütün tavuk

3 su bardağı pirinç

2 çorba kaşığı tereyağı

4.5 su bardağı tavuk suyu

Tuz, karabiber

1. Tavuğu temizleyip yıkayın. Bir tencereye alıp 4 bardak su ekleyin ve tavuğu haşlayın. Pişince, suyunu süzerek başka bir kaba alın. Tavuğu iri parçalara ayırın.

2. Pirinci tuzlu sıcak suda 15 dakika bekletin. İyice yıkayıp süzün. Karnıyarık tenceresinde tereyağını kızdırın. Pirinci ilave edip şeffaşlaşıncaya kadar kavurun. Tavuk suyuna su ekleyerek 4.5 su bardağına tamamlayın. Pirince ekleyip tuz serpin ve pilavı pişirin.

3. Pilavı fırın tepsisine alın. Üzerine tavuk parçalarını yerleştirip fırına verin. Tavuklar kızarıncaya kadar pişirin.



Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 09:59 PM

Kapama - Eskişehir'den Yemek Tarifleri
 

Kapama



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.