Yeşil Mercimek-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeşil Mercimek-Yemek Tarifleriİçindekiler Ölçü-miktar Yeşil mercimek 2/3 su bardağı Su 6 su bardağı Soğan 1 orta boy Margarin veya tereyağı 4 yemek kaşığı Un 2 yemek kaşığı Pirinç 1/4 çay kaşığı Tuz 2 tatlı kaşığı Yumurta 1 adet Süt 1 su bardağı Ekmek (bayat) 2 ince dilim Kırmızıbiber 1/4 tatlı kaşığı Yapılışı Mercimeği yıka,1 su bardağı su ile bir gece önceden ıslat Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, yağla birlikte tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak, 2-3 dakika öldür, unu ekle, birkaç kez karıştır Pirinci yıka, mercimek ve kalan su ile beraber soğan-un karışımına kat, kaynayana kadar karıştır, 35-40 dakika pişir Süzgeçten ve blenderden geçir tuzu ekle tekrar ateşe koy Yumurtayı ayrı bir kapta, sütle iyice çırp, içine sıcak çorbadan birkaç kaşık katarak ılıt Süt-yumurta karışımını, tencereye azar azar eklerken çorbayı sürekli karıştır, kaynayınca ocağı kapat Diğer yandan ekmeği 1 santimetreküp irilikte doğra ve tepsiye koy, fırında pembe renkte kızart Çorbayı, üzerine kızarmış ekmek ve kırmızıbiber serperek servis yap![]() |
|
|
|