![]() |
Yeşil Mercimek-Yemek Tarifleri
İçindekiler Ölçü-miktar Yeşil mercimek 2/3 su bardağı Su 6 su bardağı Soğan 1 orta boy Margarin veya tereyağı 4 yemek kaşığı Un 2 yemek kaşığı Pirinç 1/4 çay kaşığı Tuz 2 tatlı kaşığı Yumurta 1 adet Süt 1 su bardağı Ekmek (bayat) 2 ince dilim Kırmızıbiber 1/4 tatlı kaşığı Yapılışı Mercimeği yıka,1 su bardağı su ile bir gece önceden ıslat. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, yağla birlikte tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak, 2-3 dakika öldür, unu ekle, birkaç kez karıştır. Pirinci yıka, mercimek ve kalan su ile beraber soğan-un karışımına kat, kaynayana kadar karıştır, 35-40 dakika pişir. Süzgeçten ve blenderden geçir tuzu ekle tekrar ateşe koy. Yumurtayı ayrı bir kapta, sütle iyice çırp, içine sıcak çorbadan birkaç kaşık katarak ılıt. Süt-yumurta karışımını, tencereye azar azar eklerken çorbayı sürekli karıştır, kaynayınca ocağı kapat. Diğer yandan ekmeği 1 santimetreküp irilikte doğra ve tepsiye koy, fırında pembe renkte kızart. Çorbayı, üzerine kızarmış ekmek ve kırmızıbiber serperek servis yap. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.