Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
adana, tarifleri, tutmaç, yemek, yöresi

Tutmaç - Adana Yöresi Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tutmaç - Adana Yöresi Yemek Tarifleri




TUTMAÇ

MALZEME:

Et suyu 8 su bardağı

Pul biber

Un 3 su bardağı

Kuru nane

Yoğurt 2 bardak

Tereyağ veya margarin

Kavrulmuş kıyma yada haşlanmış mercimek 300 gr

Tuz

Su 1 kg

YAPILIŞI:

Un, su ile yoğrularak hamur haline getirilir Normal kalınlıkta açılan hamur kareler halinde kesilir Önceden kavrulmuş kıyma ya da haşlanmış mercimek hamurların ortalarına yerleştirilerek küçük bohça biçiminde yapıştırılır Bu malzeme güneşte bırakılır Kuruyan hamurlar et suyunda haşlanır Daha sonra yoğurt ilave edilerek kaynatılır Ateşten alınan çorbanın üzerine tereyağında kızdırılan pul biber, kuru nane gezdirilir Tuz ilave edilerek servise hazır hale getirilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.