![]() |
Tutmaç - Adana Yöresi Yemek Tarifleri
TUTMAÇ MALZEME: Et suyu 8 su bardağı Pul biber Un 3 su bardağı Kuru nane Yoğurt 2 bardak Tereyağ veya margarin Kavrulmuş kıyma yada haşlanmış mercimek 300 gr. Tuz Su 1 kg. YAPILIŞI: Un, su ile yoğrularak hamur haline getirilir. Normal kalınlıkta açılan hamur kareler halinde kesilir. Önceden kavrulmuş kıyma ya da haşlanmış mercimek hamurların ortalarına yerleştirilerek küçük bohça biçiminde yapıştırılır. Bu malzeme güneşte bırakılır. Kuruyan hamurlar et suyunda haşlanır. Daha sonra yoğurt ilave edilerek kaynatılır. Ateşten alınan çorbanın üzerine tereyağında kızdırılan pul biber, kuru nane gezdirilir. Tuz ilave edilerek servise hazır hale getirilir |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.