Patates Çorbasi-Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Çorbasi-Yemek Tarifleriİçindekiler Ölçü-miktar Patates 6 küçük boy Salça 1 yemek kaşığı Su 6 su bardağı Tuz 2 tatlı kaşığı Margarin veya tereyağı 4 yemek kaşığı Nane 1 yemek kaşığı Kırmızıbiber 1/4 tatlı kaşığı Yapılışı Patatesleri yıka, kaynar suya koyarak haşla, soy, rendele Salça,su ve tuzu tencereye koy, kaynat Kaynayan karışımdan patates rendesine birkaç kaşık ekleyerek sulandır Patatesi salçalı karışıma kat, kaynayana değin karıştır, 5 dakika pişir Yağı tavada erit, nane ve kırmızıbiberi ekle, bir iki kez karıştır, ocaktan al, çorbanın üzerine gezdir |
Patates Çorbasi-Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Çorbasi-Yemek TarifleriMalzemeler* 4 bardak et suyu* 3 çorba kaşığı süt* 1 adet yumurta* 1 adet soğan* 1 çorba kaşığı yağ* 1 çorba kaşığı un* 2 büyük boy patatesYapılışıTencerede yağ ile kıyılmış soğan ve un kavrulur Üzerine et suyu ilave edilir Karıştırılır İçine küçük doğranmış patatesler ilave edilip pişirilir Süt, yumurta sarısı ile çarpılarak çorbaya ilave edilir Hepsi birden süzgeçten geçirilir Arzuya göre, yağda veya fırında kızartılmış ekmekle servise sunulabilir-----------------------------------------------------------------------------Malzemeler:2 Soğan1 Patates1 Havuç2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ1 Kahve Fincanı Un1 Çay Kaşığı Köri5 Su Bardağı Et Suyu1 Çay Kaşığı Limon Suyu3-4 Dal MaydanozTuz, KarabiberHAZIRLANIŞI soğanları soyup ince ince kıyın Patates ve havucu soyup yıkayın Küçük küpler halinde doğrayın Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyınSıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin Patates ve havuçları ekleyip 5 dakika kavurun Un ve köriyi ekleyip birkaç dakika daha kavurunEt suyunu ilave edip 5 dakika kaynatın Limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip koyulaşıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirinÇorbayı blenderden veya tel süzgeçten geçirin Tencereye alıp tekrar ısıtın Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın |
Patates Çorbasi-Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Çorbasi-Yemek TarifleriMalzemeler: 3 adet orta boypatates1 çay bardağı pirinç 1 adet 1 su bardağı 1 su baradağı un 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı kuru nane 1 adet suyu 8 su bardağı et suyu Tuz 2 su bardağı kızartma yağı Hazırlanışı: Pirinç yıkanır, üzerine 2 su bardağı su konur Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir Patatesler soyulur, küp şeklinde doğranır Kızgın yağda pembe renkte kızartılır, kağıt havluya çıkarılır Tencereye un, suyu ve tuz konur, iyice çırpılır Üzerine et suyu, haşlanmış pirinç eklenir, bir taşım kaynatılır Ateşten almadan hemen önce kızartılmış patatesler katılır Servis yapılacağı sırada üzerine kızdırılmış tereyağı ve nane gezdirilir Afiyet bal şeker olsun arkadaşlar! |
|