ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Patates Çorbasi-Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930952)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:25 PM

Patates Çorbasi-Yemek Tarifleri
 

İçindekiler Ölçü-miktar

Patates 6 küçük boy
Salça 1 yemek kaşığı
Su 6 su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Margarin veya tereyağı 4 yemek kaşığı
Nane 1 yemek kaşığı
Kırmızıbiber 1/4 tatlı kaşığı

Yapılışı
Patatesleri yıka, kaynar suya koyarak haşla, soy, rendele. Salça,su ve tuzu tencereye koy, kaynat. Kaynayan karışımdan patates rendesine birkaç kaşık ekleyerek sulandır. Patatesi salçalı karışıma kat, kaynayana değin karıştır, 5 dakika pişir. Yağı tavada erit, nane ve kırmızıbiberi ekle, bir iki kez karıştır, ocaktan al, çorbanın üzerine gezdir.



Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:26 PM

Patates Çorbasi-Yemek Tarifleri
 

Malzemeler* 4 bardak et suyu* 3 çorba kaşığı süt* 1 adet yumurta* 1 adet soğan* 1 çorba kaşığı yağ* 1 çorba kaşığı un* 2 büyük boy patatesYapılışıTencerede yağ ile kıyılmış soğan ve un kavrulur. Üzerine et suyu ilave edilir. Karıştırılır. İçine küçük doğranmış patatesler ilave edilip pişirilir. Süt, yumurta sarısı ile çarpılarak çorbaya ilave edilir. Hepsi birden süzgeçten geçirilir. Arzuya göre, yağda veya fırında kızartılmış ekmekle servise sunulabilir.-----------------------------------------------------------------------------Malzemeler:2 Soğan1 Patates1 Havuç2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ1 Kahve Fincanı Un1 Çay Kaşığı Köri5 Su Bardağı Et Suyu1 Çay Kaşığı Limon Suyu3-4 Dal MaydanozTuz, KarabiberHAZIRLANIŞI soğanları soyup ince ince kıyın. Patates ve havucu soyup yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın.Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin. Patates ve havuçları ekleyip 5 dakika kavurun. Un ve köriyi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.Et suyunu ilave edip 5 dakika kaynatın. Limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip koyulaşıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.Çorbayı blenderden veya tel süzgeçten geçirin. Tencereye alıp tekrar ısıtın. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:26 PM

Patates Çorbasi-Yemek Tarifleri
 

Malzemeler:

3 adet orta boypatates1 çay bardağı pirinç
1 adet 1 su bardağı . 1 su baradağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kuru nane
1 adet .suyu
8 su bardağı et suyu
Tuz
2 su bardağı kızartma yağı

Hazırlanışı:

Pirinç yıkanır, üzerine 2 su bardağı su konur. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Patatesler soyulur, küp şeklinde doğranır. Kızgın yağda pembe renkte kızartılır, kağıt havluya çıkarılır. Tencereye un,
. suyu ve tuz konur, iyice çırpılır. Üzerine et suyu, haşlanmış pirinç eklenir, bir taşım kaynatılır. Ateşten almadan hemen önce kızartılmış patatesler katılır. Servis yapılacağı sırada üzerine kızdırılmış tereyağı ve nane gezdirilir.

Afiyet bal şeker olsun arkadaşlar!







Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.