Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gulul, hakkari’den, tarifi

Hakkari’Den Gulul Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hakkari’Den Gulul Tarifi




Hakkari’den gulul:

Önce ayran kaynatılır Sonra bunun içine pirinç, darı, buğday ezmesi ya da bulgur katılarak karıştıra karıştıra pişirilir Koyu kıvama gelince ateşten indirilir Dinlenmeye bırakılan yemek katılaşır Sonra büyük bir kaba alınır Ortası çukurlaştırılarak içine eritilmiş sade yağ dökülür Kaşıkla yenen gulul ağza atılmadan önce sofrada ayrı bir kaptaki sıcak yağa batırılır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.