Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğulaması, çanakkale, sardelye, tarifleri, yemek

Sardelye Buğulaması - Çanakkale Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sardelye Buğulaması - Çanakkale Yemek Tarifleri




SARDALYE BUĞULAMASI

MALZEME:

Sardalye 1 kg

Maydanoz 1/2 demet

Tereyağ 2 çorba kaşığı

Tuz Yeterince

Sarmısak 5-6 diş

Biber Yeterince

Su Yeterince

YAPILIŞI:

Balıklar temizlenir, altı geniş bir tencereye dizilir Çok hafif ateşte, balıkların üzerine su, tuz, çentilmiş sarmısak koyup, kapağını kapatarak 15-20 dakika pişirilir Balıklar pişince tencere ateşten indirilir 15-20 dakika, az bir şey soğuması için bekletilir Balıkları dağıtmadan servis tabağına yerleştirilir Üzerine kalan haşlama suyunu dökülür Yağı sonradan koymamızın sebebi balıkların parlak görünmesi içindir, yoksa pişerken de yağı koyabiliriz Kıyılmış veya dal halinde maydanoz ve limon dilimleri ile süsleyip ılık ikram edilir Balıkları haşlarken arzu ederseniz defne yaprağı da kullanabilirsiniz Yalnız defne yapraklarını ikram ederken çıkarıp atmanız daha doğru olur Yenmeyen bir şeyi ikram etmemek için



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.