![]() |
Sardelye Buğulaması - Çanakkale Yemek Tarifleri
SARDALYE BUĞULAMASI MALZEME: Sardalye 1 kg. Maydanoz 1/2 demet Tereyağ 2 çorba kaşığı Tuz Yeterince Sarmısak 5-6 diş Biber Yeterince Su Yeterince YAPILIŞI: Balıklar temizlenir, altı geniş bir tencereye dizilir. Çok hafif ateşte, balıkların üzerine su, tuz, çentilmiş sarmısak koyup, kapağını kapatarak 15-20 dakika pişirilir. Balıklar pişince tencere ateşten indirilir. 15-20 dakika, az bir şey soğuması için bekletilir. Balıkları dağıtmadan servis tabağına yerleştirilir. Üzerine kalan haşlama suyunu dökülür. Yağı sonradan koymamızın sebebi balıkların parlak görünmesi içindir, yoksa pişerken de yağı koyabiliriz. Kıyılmış veya dal halinde maydanoz ve limon dilimleri ile süsleyip ılık ikram edilir. Balıkları haşlarken arzu ederseniz defne yaprağı da kullanabilirsiniz. Yalnız defne yapraklarını ikram ederken çıkarıp atmanız daha doğru olur. Yenmeyen bir şeyi ikram etmemek için. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.