![]() |
Kabaklama (Gaziantep)-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabaklama (Gaziantep)-Yemek TarifleriMalzeme: 1 su bardağı nohut Yarım kg ![]() 1 kilo kabak 1 çorba kaşığı biber salçası 1 adet limonun suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çorba kaşığı kuru nane Yapilisi: Nohut akşamdan ıslanır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır ![]() ![]() Et az suda haşlanır, haşlanan etin üzerine nohut, salça, kabak, limon suyu, tuz eklenir, kabak yumuşayıncaya kadar pişirilir ![]() Üzerine yağda yakılmış nane gezdirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|