Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gaziantepyemek, kabaklama, tarifleri

Kabaklama (Gaziantep)-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabaklama (Gaziantep)-Yemek Tarifleri




Malzeme:

1 su bardağı nohut
Yarım kg parça et
1 kilo kabak
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı kuru nane

Yapilisi:

Nohut akşamdan ıslanır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır Kabakların dış kabuğu soyulur, kuşbaşı büyüklüğünde doğranır
Et az suda haşlanır, haşlanan etin üzerine nohut, salça, kabak, limon suyu, tuz eklenir, kabak yumuşayıncaya kadar pişirilir
Üzerine yağda yakılmış nane gezdirilir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.