ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kabaklama (Gaziantep)-Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930872)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:39 PM

Kabaklama (Gaziantep)-Yemek Tarifleri
 

Malzeme:

1 su bardağı nohut
Yarım kg. parça et
1 kilo kabak
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı kuru nane

Yapilisi:

Nohut akşamdan ıslanır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır. Kabakların dış kabuğu soyulur, kuşbaşı büyüklüğünde doğranır.
Et az suda haşlanır, haşlanan etin üzerine nohut, salça, kabak, limon suyu, tuz eklenir, kabak yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Üzerine yağda yakılmış nane gezdirilir.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.