|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| adıyaman, pognik, sarmisakli, tarifleri, yemek, yöresi |
Sarmisakli Pognik - Adıyaman Yöresi Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarmisakli Pognik - Adıyaman Yöresi Yemek TarifleriSARMISAKLI POGNİK MALZEME: Köftelik ince bulgur 1 su bardağı Döğme unu veya ince bulgur 1 su bardağı Un 1 çorba kaşığı İri soğan 2 adet Katıyağ 1 çorba kaşığı Limon suyu 2 çorba kaşığı Tuz Yeteri kadar Nane Yeteri kadar Karabiber Yeteri kadar Kırmızı biber Yeteri kadar Sarmısak Yeteri kadar Su Yeteri kadar YAPILIŞI: İnce bulguru ve döğme ununu yarım bardak ılık suyla ıslatın Tuz atıp kapağını örtün Kabarıncaya kadar bekleyin Kabarınca unu ilave edip yoğurun Birbirini tutar hale gelince nohuttan biraz büyük köfteler (pognikler) yapın Hafifçe yassılaştırıp, 7-8 bardak tuzlu suda haşlayın Öte yanda, soğanları uzun halka halka doğrayın Kızgın yağda pembeleştirin Pembeleştirdiğiniz soğanları, köfteleri haşladığınız suya atın Kara ve kırmızı biberleri ilave edip bir iki taşım kaynatın Naneleri ekleyin Sarmısağı ayıklayıp, havanda dövün Limon suyuyla karıştırıp kaynar köftelerin içine dökün 5-10 dakika daha kaynatıp sıcak sıcak ikram edin![]() |
|
|
|