ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sarmisakli Pognik - Adıyaman Yöresi Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930864)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:40 PM

Sarmisakli Pognik - Adıyaman Yöresi Yemek Tarifleri
 

SARMISAKLI POGNİK

MALZEME:

Köftelik ince bulgur 1 su bardağı

Döğme unu veya ince bulgur 1 su bardağı

Un 1 çorba kaşığı

İri soğan 2 adet

Katıyağ 1 çorba kaşığı

Limon suyu 2 çorba kaşığı

Tuz Yeteri kadar

Nane Yeteri kadar

Karabiber Yeteri kadar

Kırmızı biber Yeteri kadar

Sarmısak Yeteri kadar

Su Yeteri kadar

YAPILIŞI:

İnce bulguru ve döğme ununu yarım bardak ılık suyla ıslatın. Tuz atıp kapağını örtün. Kabarıncaya kadar bekleyin. Kabarınca unu ilave edip yoğurun. Birbirini tutar hale gelince nohuttan biraz büyük köfteler (pognikler) yapın. Hafifçe yassılaştırıp, 7-8 bardak tuzlu suda haşlayın. Öte yanda, soğanları uzun halka halka doğrayın. Kızgın yağda pembeleştirin. Pembeleştirdiğiniz soğanları, köfteleri haşladığınız suya atın. Kara ve kırmızı biberleri ilave edip bir iki taşım kaynatın. Naneleri ekleyin. Sarmısağı ayıklayıp, havanda dövün. Limon suyuyla karıştırıp kaynar köftelerin içine dökün. 5-10 dakika daha kaynatıp sıcak sıcak ikram edin.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.