Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorum, çorumdan, tarifleri, yemek, şekerlemesi

Çorum Şekerlemesi - Çorum'dan Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çorum Şekerlemesi - Çorum'dan Yemek Tarifleri




ÇORUM ŞEKERLEMESİ

MALZEME:

Un 300 gr

Tereyağı 180 gr

Pudra şekeri 180 gr

Un 2 su bardağı

YAPILIŞI:

Tereyağı iyice kaynatılarak suyu çektirilir ve soğumaya bırakılır Dibine çöken tortular süzülerek bir su bardağına ölçülür Bir tencereye bırakılıp sertleştirilir Yağ iyice donduktan sonra el ayasıyla ovularak beyazlaştırılır Pudra şekeri ilave edilir Pudra şekeri yağa iyice yedirildikten sonra un eklenir İyice yoğurulup serin bir yerde bekletilir Şekil vermek için ince rulolar yapılır, verev şekilde kesilir veya küçük toplar yapılır Üzüm salkımı, başak, papatya şekilleri verilir 150 C 'da sertleşene kadar fırında pişirilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.