![]() |
Çorum Şekerlemesi - Çorum'dan Yemek Tarifleri
ÇORUM ŞEKERLEMESİ MALZEME: Un 300 gr. Tereyağı 180 gr. Pudra şekeri 180 gr. Un 2 su bardağı YAPILIŞI: Tereyağı iyice kaynatılarak suyu çektirilir ve soğumaya bırakılır. Dibine çöken tortular süzülerek bir su bardağına ölçülür. Bir tencereye bırakılıp sertleştirilir. Yağ iyice donduktan sonra el ayasıyla ovularak beyazlaştırılır. Pudra şekeri ilave edilir. Pudra şekeri yağa iyice yedirildikten sonra un eklenir. İyice yoğurulup serin bir yerde bekletilir. Şekil vermek için ince rulolar yapılır, verev şekilde kesilir veya küçük toplar yapılır. Üzüm salkımı, başak, papatya şekilleri verilir. 150 C 'da sertleşene kadar fırında pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.