Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolma, ihlamur, sarmalar, tarifi, tarifizeytinyağli, yapraği

Dolma Ve Sarmalar Tarifi-Zeytinyağli İhlamur Yapraği Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dolma Ve Sarmalar Tarifi-Zeytinyağli İhlamur Yapraği Tarifi




Dolma ve Sarmalar Tarifi-ZEYTİNYAĞLI IHLAMUR YAPRAĞI TARİFİ

50 tane ıhlamur yaprağı
1 bardak pirinç
6 adet kuru soğan
1 bardak kuş üzümü
4 tatlı kaşığı toz şeker
1 bardak zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Süzülmesi için bekletin Zar şeklinde doğradığınız soğanların üzerine karabiber ve tuz atıp ovun Üzerine yıkanmış pirinçleri, kuş üzümünü, toz şekeri ve zeytinyağını atıp karıştırın

ıhlamur yapraklarını parlak kısımları tezgahın üzerine gelecek şekilde koyun Yaprağın içine bir kaşık dolma içinden koyup iki yanını içe katlayın Dolmaları tencereye sıralayın 2 bardak sıcak su koyun Patlıcan dolmaların üzerine bir tabak kapatın Kısık ateşte 35 dakika pişirin



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.