ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Dolma Ve Sarmalar Tarifi-Zeytinyağli İhlamur Yapraği Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930794)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:52 PM

Dolma Ve Sarmalar Tarifi-Zeytinyağli İhlamur Yapraği Tarifi
 

Dolma ve Sarmalar Tarifi-ZEYTİNYAĞLI IHLAMUR YAPRAĞI TARİFİ

. 50 tane ıhlamur yaprağı
. 1 bardak pirinç
. 6 adet kuru soğan
. 1 bardak kuş üzümü
. 4 tatlı kaşığı toz şeker
. 1 bardak zeytinyağı
. 1 çay kaşığı karabiber
. 1 tatlı kaşığı tuz
. Süzülmesi için bekletin. Zar şeklinde doğradığınız soğanların üzerine karabiber ve tuz atıp ovun. Üzerine yıkanmış pirinçleri, kuş üzümünü, toz şekeri ve zeytinyağını atıp karıştırın.

ıhlamur yapraklarını parlak kısımları tezgahın üzerine gelecek şekilde koyun. Yaprağın içine bir kaşık dolma içinden koyup iki yanını içe katlayın. Dolmaları tencereye sıralayın. 2 bardak sıcak su koyun. Patlıcan dolmaların üzerine bir tabak kapatın. Kısık ateşte 35 dakika pişirin.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.