Kuru Yufka Üstü Bulgur Pilavı - Köy Yemekleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru Yufka Üstü Bulgur Pilavı - Köy YemekleriKuru yufka üstü bulgur pilavı 1 Çorba kaşığı Tereyağ 2 Su bardağı Bulgur Pilavı(Kırşehir Buğdayından) 1/2 Çorba kaşığı Salça 200 Gram Çöp kuş başılı Kuzu eti TERYAĞLI BULGUR PİLAVI PİŞİRİLİR HERKES BİLDİĞİİÇİN TARİFİNİ YAPMIYACAĞIZ YALNIZCA PİŞİRİLMİŞBULGUR PİLAVİ 6 ADET KURU YUFKA KÖY EKMEĞİ ÜZERİNE DÖKÜLÜR PİLAVIN BUHARIYLA YUMUŞAMIŞKURU KÖY EKMEĞİ ÇEVRİLEREK UFAK LOKMA HALİNDE YENİR PİLAVIN ETLİ OLANIDA TAVSİYE EDİLİR![]() MADIMAKLI BULGUR PİLAV Tarif eden A Hanım AVCI1 kgr yayladan toplanmış madımak Temizlenmiş şekilde istenirse kıyılır,istenmesse olduğu gibi kullanılır![]() 1 Kaşık tereyağ(İki Yemek kaşığı zeytinyağı da olabilir) Küçük hereniye yağ konur hazırlanan madımak la alatav kavrulur ![]() 1 Bardak Kırşehir Bulguru eklenir ![]() 1 Kaşık Salça ilave edilir ![]() Üstü kapananaca su ilave edilir suyunu çekene kadar kaynatılmasından sonra madımaklı pilav yenecek hale gelir![]() Servis yapılırken üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edilir ![]() |
|
|
|