Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulgur, kuru, köy, pilavı, yemekleri, üstü, yufka

Kuru Yufka Üstü Bulgur Pilavı - Köy Yemekleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Yufka Üstü Bulgur Pilavı - Köy Yemekleri




Kuru yufka üstü bulgur pilavı

1 Çorba kaşığı Tereyağ

2 Su bardağı Bulgur Pilavı(Kırşehir Buğdayından)

1/2 Çorba kaşığı Salça

200 Gram Çöp kuş başılı Kuzu eti

TERYAĞLI BULGUR PİLAVI PİŞİRİLİRHERKES BİLDİĞİ

İÇİN TARİFİNİ YAPMIYACAĞIZYALNIZCA PİŞİRİLMİŞ

BULGUR PİLAVİ 6 ADET KURU YUFKA KÖY EKMEĞİ

ÜZERİNE DÖKÜLÜRPİLAVIN BUHARIYLA YUMUŞAMIŞ

KURU KÖY EKMEĞİ ÇEVRİLEREK UFAK LOKMA HALİNDE

YENİRPİLAVIN ETLİ OLANIDA TAVSİYE EDİLİR

MADIMAKLI BULGUR PİLAV

Tarif eden AHanım AVCI

1 kgryayladan toplanmış madımakTemizlenmiş şekilde istenirse kıyılır,istenmesse olduğu gibi kullanılır

1 Kaşık tereyağ(İki Yemek kaşığı zeytinyağı da olabilir)

Küçük hereniye yağ konur hazırlanan madımak la alatav kavrulur

1 Bardak Kırşehir Bulguru eklenir

1 Kaşık Salça ilave edilir

Üstü kapananaca su ilave edilirsuyunu çekene kadar kaynatılmasından sonra madımaklı pilav yenecek hale gelir

Servis yapılırken üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.