![]() |
Kuru Yufka Üstü Bulgur Pilavı - Köy Yemekleri
Kuru yufka üstü bulgur pilavı 1 Çorba kaşığı Tereyağ 2 Su bardağı Bulgur Pilavı(Kırşehir Buğdayından) 1/2 Çorba kaşığı Salça 200 Gram Çöp kuş başılı Kuzu eti TERYAĞLI BULGUR PİLAVI PİŞİRİLİR.HERKES BİLDİĞİ İÇİN TARİFİNİ YAPMIYACAĞIZ.YALNIZCA PİŞİRİLMİŞ BULGUR PİLAVİ 6 ADET KURU YUFKA KÖY EKMEĞİ ÜZERİNE DÖKÜLÜR.PİLAVIN BUHARIYLA YUMUŞAMIŞ KURU KÖY EKMEĞİ ÇEVRİLEREK UFAK LOKMA HALİNDE YENİR.PİLAVIN ETLİ OLANIDA TAVSİYE EDİLİR. MADIMAKLI BULGUR PİLAV Tarif eden A.Hanım AVCI 1 kgr.yayladan toplanmış madımak.Temizlenmiş şekilde istenirse kıyılır,istenmesse olduğu gibi kullanılır. 1 Kaşık tereyağ(İki Yemek kaşığı zeytinyağı da olabilir) Küçük hereniye yağ konur hazırlanan madımak la alatav kavrulur. 1 Bardak Kırşehir Bulguru eklenir. 1 Kaşık Salça ilave edilir. Üstü kapananaca su ilave edilir.suyunu çekene kadar kaynatılmasından sonra madımaklı pilav yenecek hale gelir. Servis yapılırken üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.