ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Kuru Yufka Üstü Bulgur Pilavı - Köy Yemekleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930705)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:07 PM

Kuru Yufka Üstü Bulgur Pilavı - Köy Yemekleri
 

Kuru yufka üstü bulgur pilavı

1 Çorba kaşığı Tereyağ

2 Su bardağı Bulgur Pilavı(Kırşehir Buğdayından)

1/2 Çorba kaşığı Salça

200 Gram Çöp kuş başılı Kuzu eti

TERYAĞLI BULGUR PİLAVI PİŞİRİLİR.HERKES BİLDİĞİ

İÇİN TARİFİNİ YAPMIYACAĞIZ.YALNIZCA PİŞİRİLMİŞ

BULGUR PİLAVİ 6 ADET KURU YUFKA KÖY EKMEĞİ

ÜZERİNE DÖKÜLÜR.PİLAVIN BUHARIYLA YUMUŞAMIŞ

KURU KÖY EKMEĞİ ÇEVRİLEREK UFAK LOKMA HALİNDE

YENİR.PİLAVIN ETLİ OLANIDA TAVSİYE EDİLİR.

MADIMAKLI BULGUR PİLAV

Tarif eden A.Hanım AVCI

1 kgr.yayladan toplanmış madımak.Temizlenmiş şekilde istenirse kıyılır,istenmesse olduğu gibi kullanılır.

1 Kaşık tereyağ(İki Yemek kaşığı zeytinyağı da olabilir)

Küçük hereniye yağ konur hazırlanan madımak la alatav kavrulur.

1 Bardak Kırşehir Bulguru eklenir.

1 Kaşık Salça ilave edilir.

Üstü kapananaca su ilave edilir.suyunu çekene kadar kaynatılmasından sonra madımaklı pilav yenecek hale gelir.

Servis yapılırken üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edilir.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.