|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| bulgur, çiçeğinden, çiçekli, kabak, köy, pilavı, yemekleri |
Kabak Çiçeğinden, Çiçekli Bulgur Pilavı - Köy Yemekleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak Çiçeğinden, Çiçekli Bulgur Pilavı - Köy YemekleriKabak çiçeğinden, çiçekli bulgur pilavı Malzemesi -Bir Çorba kaşığı Tereyağ -2 Su Bardağı Bulgur(Karıncalı Bulguru) -4 Su Bardağı temiz yayla suyu -40 Adet temizlenmiş Kabak çiçeği -Yarım kaşık salça -Üzerine yarım aşırma sarımsaklı Koyun yoğurdu -Nane soslu garnatür dökülebilir üzerineÇİÇEK AÇMIŞ KABAK ÇİÇEKLERİ TOPLANIR VE KOÇANI HESİLDİKTEN SONRA 40 ADET KABAK ÇİÇEĞİ ORTA HALDE KIYILIR İKİ SU BARDAĞI ÖLÇEĞİNDEBULGUR LA TEREYAĞDA VE HERENİDE KAVRULUR ALATAV KAVRULDUKTAN SONRA ÜZERİNİ 1 SANTİM KAPATACAK ŞEKİLDE SU İLAVE EDİLİR 25 DAKİKA SONRA KABAK ÇİÇEKLİ BULGUR PİLAVI YENECEK HALE GELİR![]() 6 KİŞİLİK OLAN BU PİLAV ÜZERİNDEDE SARIMSAKLI YOĞURT DÖKÜLEREK 1 TEBSİDE ORTAKLAŞA YENİR![]() |
|
|
|