ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Kabak Çiçeğinden, Çiçekli Bulgur Pilavı - Köy Yemekleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930698)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:08 PM

Kabak Çiçeğinden, Çiçekli Bulgur Pilavı - Köy Yemekleri
 

Kabak çiçeğinden, çiçekli bulgur pilavı

Malzemesi

-Bir Çorba kaşığı Tereyağ

-2 Su Bardağı Bulgur(Karıncalı Bulguru)

-4 Su Bardağı temiz yayla suyu

-40 Adet temizlenmiş Kabak çiçeği

-Yarım kaşık salça

-Üzerine yarım aşırma sarımsaklı

Koyun yoğurdu

-Nane soslu garnatür dökülebilir.üzerine

ÇİÇEK AÇMIŞ KABAK ÇİÇEKLERİ TOPLANIR.VE KOÇANI HESİLDİKTEN SONRA 40 ADET KABAK ÇİÇEĞİ ORTA HALDE KIYILIR.İKİ SU BARDAĞI ÖLÇEĞİNDE

BULGUR LA TEREYAĞDA VE HERENİDE KAVRULUR.ALATAV KAVRULDUKTAN SONRA ÜZERİNİ 1 SANTİM KAPATACAK ŞEKİLDE SU İLAVE EDİLİR.25 DAKİKA SONRA KABAK ÇİÇEKLİ BULGUR PİLAVI YENECEK HALE GELİR.

6 KİŞİLİK OLAN BU PİLAV.ÜZERİNDEDE SARIMSAKLI YOĞURT DÖKÜLEREK.1 TEBSİDE ORTAKLAŞA YENİR.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.