Yer Elmalı Çupra-Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yer Elmalı Çupra-Yemek TarifleriMALZEMELER 1 adet yumurta 1 kutu mısır konservesi 1/3 su bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı maydanoz, ince kıyılmış 1 adet (orta boy kutu) ton balığı konservesi 6 dilim tost ekmeği ya da beyaz ekmek dilimleri HAZIRLANIŞI Ton balığı ve mısırın fazla yağını ve suyunu süzerek karıştıralım Kıyılmış maydanoz ve yumurtayı ekleyerek iyice karıştıralım Tost ekmeğinin kabuk kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla keselim Ton balığı ve mısırlı karışımdan ekmeğin üzerine sürelimdilimleri bölerek üçgenler elde edelim Bir tavaya sıvı yağı alalım Orta ateşte hafifçe kızdığında ekmek dilimlerini tavaya alalımaltın rengi aldığında spatulayla tavadan alalım Bir havlunun üzerine çıkararak fazla yağların süzülmesini sağlayalım Diğer üçgenlerede aynı işlemi uygulayarak servis yapalım AFIYET OLSUN! |
Yer Elmalı Çupra-Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yer Elmalı Çupra-Yemek TarifleriKAŞMİR PİLAVLI TAVUK GÖĞSÜ Malzemeler 4 adet tavuk göğsü filetosu 2 çorba kaşığı çiçek yağı 3 fincan tavuk suyu 2 çorba kaşığı su Yarım fincan baldo pirinç 1 adet küçük soğan 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı siyah hardal çekirdeği Çeyrek çay kaşığı kakule Çeyrek çay kaşığı kimyon Çeyrek çay kaşığı nane 1 çorba kaşığı kişnişotu KAŞMİR PİLAVLI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ Yağı orta boy bir tencerede ısıtın, içine ince doğradığınız soğanı, dövülmüş sarımsağı, hardal çekirdeğini ekleyip, soğanları yumuşayıncaya dek pişirinArta kalan baharatları da ekleyerek pişirmeye devam edinPirinci ekleyin ve baharadarla iyice kanştırın Ardından tavuk suyunu ekleyip biraz kaynatın Isıyı düşürün ve pirinçler yumuşayıncaya dek kaynatmaya devam edinKişnişotuyla karıştırarak sıcak muhafaza edinTavuk filetolarını önceden ısıtılmış ve yağlanmış barbeküde kahverengi oluncaya dek pişirinBarbeküden aldıktan sonra kalın kalın dilimleyin Tavuk filetosunu hazırladığınız kaşmir pilavıyla servis edin |
|