Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çuprayemek, elmalı, tarifleri, yer

Yer Elmalı Çupra-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yer Elmalı Çupra-Yemek Tarifleri




MALZEMELER
1 adet yumurta
1 kutu mısır konservesi
1/3 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı maydanoz, ince kıyılmış
1 adet (orta boy kutu) ton balığı konservesi
6 dilim tost ekmeği ya da beyaz ekmek dilimleri

HAZIRLANIŞI
Ton balığı ve mısırın fazla yağını ve suyunu süzerek karıştıralım Kıyılmış maydanoz ve yumurtayı ekleyerek iyice karıştıralım Tost ekmeğinin kabuk kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla keselim Ton balığı ve mısırlı karışımdan ekmeğin üzerine sürelimdilimleri bölerek üçgenler elde edelim Bir tavaya sıvı yağı alalım Orta ateşte hafifçe kızdığında ekmek dilimlerini tavaya alalımaltın rengi aldığında spatulayla tavadan alalım Bir havlunun üzerine çıkararak fazla yağların süzülmesini sağlayalım Diğer üçgenlerede aynı işlemi uygulayarak servis yapalım

AFIYET OLSUN!


Alıntı Yaparak Cevapla

Yer Elmalı Çupra-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yer Elmalı Çupra-Yemek Tarifleri




KAŞMİR PİLAVLI TAVUK GÖĞSÜ Malzemeler

4 adet tavuk göğsü filetosu

2 çorba kaşığı çiçek yağı

3 fincan tavuk suyu

2 çorba kaşığı su

Yarım fincan baldo pirinç

1 adet küçük soğan

1 diş sarımsak

1 çay kaşığı siyah hardal çekirdeği

Çeyrek çay kaşığı kakule

Çeyrek çay kaşığı kimyon

Çeyrek çay kaşığı nane

1 çorba kaşığı kişnişotu

KAŞMİR PİLAVLI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

Yağı orta boy bir tencerede ısıtın, içine ince doğradığınız soğanı, dövülmüş sarımsağı, hardal çekirdeğini ekleyip, soğanları yumuşayıncaya dek pişirinArta kalan baharatları da ekleyerek pişirmeye devam edinPirinci ekleyin ve baharadarla iyice kanştırın Ardından tavuk suyunu ekleyip biraz kaynatın Isıyı düşürün ve pirinçler yumuşayıncaya dek kaynatmaya devam edinKişnişotuyla karıştırarak sıcak muhafaza edinTavuk filetolarını önceden ısıtılmış ve yağlanmış barbeküde kahverengi oluncaya dek pişirinBarbeküden aldıktan sonra kalın kalın dilimleyin Tavuk filetosunu hazırladığınız kaşmir pilavıyla servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.