ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yer Elmalı Çupra-Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930628)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:19 PM

Yer Elmalı Çupra-Yemek Tarifleri
 

MALZEMELER
1 adet yumurta
1 kutu mısır konservesi
1/3 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı maydanoz, ince kıyılmış
1 adet (orta boy kutu) ton balığı konservesi
6 dilim tost ekmeği ya da beyaz ekmek dilimleri

HAZIRLANIŞI
Ton balığı ve mısırın fazla yağını ve suyunu süzerek karıştıralım. Kıyılmış maydanoz ve yumurtayı ekleyerek iyice karıştıralım. Tost ekmeğinin kabuk kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla keselim. Ton balığı ve mısırlı karışımdan ekmeğin üzerine sürelim.dilimleri bölerek üçgenler elde edelim. Bir tavaya sıvı yağı alalım. Orta ateşte hafifçe kızdığında ekmek dilimlerini tavaya alalım.altın rengi aldığında spatulayla tavadan alalım. Bir havlunun üzerine çıkararak fazla yağların süzülmesini sağlayalım. Diğer üçgenlerede aynı işlemi uygulayarak servis yapalım.

AFIYET OLSUN!


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:20 PM

Yer Elmalı Çupra-Yemek Tarifleri
 

KAŞMİR PİLAVLI TAVUK GÖĞSÜ Malzemeler

4 adet tavuk göğsü filetosu

2 çorba kaşığı çiçek yağı

3 fincan tavuk suyu

2 çorba kaşığı su

Yarım fincan baldo pirinç

1 adet küçük soğan

1 diş sarımsak

1 çay kaşığı siyah hardal çekirdeği

Çeyrek çay kaşığı kakule

Çeyrek çay kaşığı kimyon

Çeyrek çay kaşığı nane

1 çorba kaşığı kişnişotu

KAŞMİR PİLAVLI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

Yağı orta boy bir tencerede ısıtın, içine ince doğradığınız soğanı, dövülmüş sarımsağı, hardal çekirdeğini ekleyip, soğanları yumuşayıncaya dek pişirin.Arta kalan baharatları da ekleyerek pişirmeye devam edin.Pirinci ekleyin ve baharadarla iyice kanştırın. Ardından tavuk suyunu ekleyip biraz kaynatın. Isıyı düşürün ve pirinçler yumuşayıncaya dek kaynatmaya devam edin.Kişnişotuyla karıştırarak sıcak muhafaza edin.Tavuk filetolarını önceden ısıtılmış ve yağlanmış barbeküde kahverengi oluncaya dek pişirin.Barbeküden aldıktan sonra kalın kalın dilimleyin. Tavuk filetosunu hazırladığınız kaşmir pilavıyla servis edin.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.