Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fırında, kanadı, patatesli, tavuk

Fırında Patatesli Tavuk Kanadı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Patatesli Tavuk Kanadı




Fırında Patatesli Tavuk Kanadı



Malzemeler

700 gr tavuk kanadı

12 adet taze patates

1 çay bardağı sıvıyağı

1 çorba kaşığı toz kırımızıbiber

tuz, karabiber ve pulbiber

Yapılışı

Fırını önceden 180 derecede ısıtın

Tavuk kanatlarını yıkayıp süzülmeye bırakın

Patatesleri soyup yıkayıp kurulayın ve iri parçalar halinde kesin Bir kapta sıvıyağı ve tüm baharatları karıştırıp patatesleri bu karşıma atın ve karıştırın

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin Patatesleri süzerek karışımdan çıkarın ve tepsiye dizin Kalan sıvıyağını kanatlara döküp her taraflarını bulayın

Tavukları da patateslerin yanına tepsiye dizin ve kızarana kadar yaklaşık 50-55 dakikak kadar pişirin

Afiyet olsun !



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.